Лекари от Клиниката по очни болести в УМБАЛ Александровска организираха безплатни

...
Лекари от Клиниката по очни болести в УМБАЛ Александровска организираха безплатни
Коментари Харесай

Офталмолози от Александровска болница с грижа за най-малките |

Лекари от Клиниката по очни заболявания в УМБАЛ " Александровска " проведоха безвъзмездни прегледи на децата в центровете за настаняване от фамилен вид на фондация „ Надежда за дребните “.

" В рамките на самодейността бяха осъществени скринингови прегледи на 11 деца на възраст от 2 месеца до 5 години. При три от тях бяха открити отклонения, които изискват в допълнение лекуване. Двегодишно дете се нуждае от очила, които ще му бъдат обезпечени от експертите в клиниката, а две бебета са с промени в очните дъна като част от общо редовно заболяване ", споделя офталмологът доктор Галатея Цветкова, която дружно със специализанта доктор Пио Импалиатели, извърши прегледите.



доктор Галатея Цветкова

Ето какво още показа тя за OFFNews:

" Такъв скрининг се прави за първи път в центровете от фамилен вид на фондация „ Надежда за дребните “. С шефа на къщичките Динилия Кръстева се уговорихме тези прегледи да станат периодически, защото има непрекъснат поток на деца. Те могат да се правят на място или в клиниката ни.

Изключително впечатлени сме от фамилната среда и уют в тези къщички. Децата са усмихнати, забавляват се, за всяко от тях се грижи човек от личния състав, основават им се условия да се усещат като вкъщи.

Прегледите се правят с апарата “Плюс Оптик “, който е подаяние от " Българската Коледа ". С него може да се дефинира какво е увреждането на очите – дали става късогледство или далекогледство, мързеливо око или кривогледство. Този уред е доста потребен с него се правят скринингови прегледи в детските градини в границите на самодейността „ Направи положително “.



доктор Пио Импалиатели

" Центровете от фамилен вид на фондация „ Надежда за дребните ” действат от юни 2010 г.  " Малката къща " и " Света Екатерина " съставляват уютни къщи с двор, в които могат да живеят шест до осем бебета или дребни деца.

В тях отделите за протекция на детето настаняват за краткотрайно развъждане бебета и дребни деца в риск, до момента в който те бъдат осиновени, върнати в биологичното им семейство, отглеждани от близки, родственици, или в приемно семейство.

Като обществено зает, екипът ни остава разполагаем и при нужда новонастанените дечица от време на време ще бъдат следени от нашите експерти. Поздравления за фондация “Надежда за дребните ” за грижите, които поставя за децата на България ", коментира началникът на клиниката доц. Александър Оскар.

Това не е първата обществена самодейност на екипа му. Офталмолозите правят безвъзмездни прегледи в и тези от тях, които имат потребност от лекуване, получават профилирани грижи в Александровска болница.

Друга акция, на която посветиха времето си лекарите от клиниката, е проведена взаимно с БЛС и Българското сдружение по офталмология –. В рамките на самодейността, която продължи през юни и юли, са прегледани общо 4001 души от 42 града.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР